Lome Dagen…

Als er zich boven Avignon ook wolken opstapelen, bekijk ik de weerkaart, kies het plekje met de warmste temperatuur en meeste zon en hup, we rijden door tot aan Le Brusc, een onbekend kuststadje aan de Côte d’Azur.

Op de camping aangekomen belanden we op een prachtig domein met heel veel groen, en… zo verlaten. De eigenares vertelt ons dat iedereen net gaan lopen is owv de wind. ‘De wind?’ denken wij, ‘wat kan ons die nu schelen. Wij willen zon en warmte!’ en dat is hier in dit rustige, slaperige dorpje in overvloed.

Ondanks de soms heftige mistral, zitten we goed beschut in ons paradijsje niet ver van het strand. En al snel kruipt de warmte in ons lijf en worden we loom. We geven ons over aan een heerlijk nietsdoen. We kunnen vanalles doen maar waarom nu iets doen, als er morgen nog een dag is?

En zo glijden de dagen voorbij terwijl we opstaan met country en baguettes, spelen en lezen in de zon, en als we weer honger krijgen kopen we kaas en witte wijn en gaan naar ‘t strand. We sluiten de dag af met rode wijn bij een ondergaande zon en jazz…mmmmm….

Er maakt een bijna betoverend gevoel zich van ons meester waardoor we de tijd vergeten maar gelukkig moet Fons ook les krijgen en dat geeft ons toch een beetje houvast in die zee van tijd. Deze week begint immers zijn klas met juffrouw knackworst!

De lessen gaan door als Gust middagdut. We zetten ons tafeltje in de schaduw en beginnen met vormtekenen. Ik merk direct dat dat Fons helpt om geconcentreerd en gefocust te raken. Dan taal, rekenen en afsluiten met handwerk en een verhaal.

Voor we starten was ik nogal onzeker of ik de lessen wel leuk en interessant zou kunnen houden maar daar zorgt Fons zelf wel voor. Sinds kort heeft hij een fascinatie voor grote getallen in combinatie met babies:

Fons: ‘Mama, stel dat jij nog duizend babies zou krijgen, hoe groot moet onze auto dan zijn?’

Mama: ‘Dan moeten we heel veel dubbeldekbussen kopen’

Fons: ‘En als jij nog zestigduizend babies zou krijgen, hoeveel pampers zou jij dan moeten kopen?’

Mama: ‘Een heel huis vol’

Fons: ‘En als jij nog driemiljoentriljoenvijfhonderduizendenzeven babies zou krijgen en die gaan allemaal tegelijk gillen?’

Mama: ‘Dan ben ik weg!’

4 replies on “ Lome Dagen… ”
  1. Ik zie dat Fons goed zijn best doet, om het alfabet keurig in hoofdletters te schrijven! proficiat.. veel succes naar de zoektocht voor een mooie goede woning en veel plezier onderweg naar dat doel, toe! Prettig zo te volgen…via blog!

  2. Hi babe,

    goed dat je het begrepen hebt 🙂 ; Eindelijk opnieuw een post!
    Mooie foto’s swaantje, ik voel de warmte tot hier en dat is NODIG.
    hier is het terug beginnen regenen. En het wordt opnieuw koud. Dus geniet van de lome warmte. Liefs en je doet dat goed, juffrouw Knackworst

  3. Fons zie je wel hoe moeilijk huiswerk is al is dit niet helemaal huiswerk het komt wel digt genoeg om te zeggen dat het moeilijk is al moet het met die knackworst van je best gaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.