Het Logboek

‘Zo’ zei Dhr. A, ‘ik verwacht dus van jullie elke week een update van HET LOGBOEK’.
Ik keek hem een beetje vreemd aan, denk ik, iets tussen een welwillende glimlach en een onderdrukt gevoel van: ‘why the hell is dit nodig en hoeveel fucking tijd gaat dit niet kosten?’
Maar zoals de toekomst zou uitwijzen, er zou geen ontkomen zijn aan HET LOGBOEK.
Dhr. A houdt van lijstjes in Excel vorm. Ik houd ook van lijstjes maar van die goeie oude op papier. Gekrabbel voor de meesten, voor mij een totaal logische indeling van hoe mijn dag er ongeveer zal uit zien. Maar lijstjes in Excel werken voor mij niet. Dat vloeit niet en al snel zal blijken dat we meer tijd verspillen aan de vorm van die Excel dan aan de inhoud ervan.

Email 1 A: Ik krijg jouw logboek niet open, kijk je eens na of je wel de laatste versie van Excel gebruikt?
Email 2 S: (fuck, waar kan ik zien welke versie van Excel ik heb en weet ik welke de laatste versie is? En na drie kwartieren googelen en youtuben) Ik heb wel degelijk de laatste versie gebruikt
Email 3 A: Ok, ik zie dat ik nog niet de laatste versie heb, kan jij jouw versie misschien omzetten naar de vorige versie?
Email 4 S: (fuuuuck, hoe doe ik dat?) Zal ik anders de inhoud van HET LOGBOEK kopiëren en in een email plakken?
Email 5 A: Zeker niet, dan kan ik HET LOGBOEK niet catalogiseren
Email 6 S: (weer drie kwartier verder) In bijlage HET LOGBOEK in een vorige versie
Email 7 A: Ik krijg HET LOGBOEK open maar ik zie dat je de datum in de Excel van vorige week niet hebt aangepast naar deze week, stuur je het opnieuw door?
Email 8 S: Kan jij dat niet doen?
Email 9 A: Neen! Anders heb jij een versie die verschilt van de mijne en daar komen problemen van
Email 10 S: In bijlage de Excel in vorige versie met aangepaste datum van deze week
Email 11 A: Ik zie dat je de benaming van HET LOGBOEK niet hebt aangepast: de eerste die je doorstuurde was Fr23-0174 maar nu stuur je me een Excel met aangepaste datum dus die moet FR23-0174/mutatie zijn.
Email 12 S: (naar adem happend) In bijlage HET LOGBOEK FR23-0174/mutatie
Email 13 A: Ik zie dat je in HET LOGBOEK zowel je rijen als je lijnen niet op ‘automatisch bijstellen’ hebt gezet, dat leest echt zeer vermoeiend, graag een aangepaste verse FR23-0174/mutatie-b
Email 14 S: (ondertussen zo’n 3 uren verder) In bijlage FR23-0174/mutatie-b
Email 15 A: Ik vind dat je wel slordig werkt S maar laten we nu maar bellen om alle punten van HET LOGBOEK telefonisch te overlopen. Als ik opmerkingen heb of zaken anders wil zien gebeuren op het park moet jij ze er in het rood bijvoegen. Die versie van HET LOGBOEK stuur je me dan door, uiteraard als FR23-0174/mutatie-c en ik zal dan daar mijn correcties in het groen bij zetten en die jou weer doorsturen als FR23-0174/mutatie-d en die moet jij dan archiveren. Zowel digitaal als op papier. Kan jij me nu bellen? Dat is goedkoper.

Zogezegd, zo gedaan.

A: Ok laten we eens naar punt 1 kijken van HET LOGBOEK: een eigenaar meldde een uitwerpsel bij hem voor de deur. Vermoedelijk een stront van een vos want er zaten zaden in. Hebben jullie dit al verder kunnen onderzoeken?

Zoals verschenen in AU PARLEUR: https://www.auparleur.be/edities/editie2/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.