Life 3.0

Is het omdat we alle vijf tegelijk geveld zijn door corona en die extra tijd in bed plots nieuwe perspectieven biedt?

Omdat ik door dat extra levensjaar me niet meer afvraag of kattebellen enige relevantie hebben en me niets meer aantrek of dit nu een ego kwestie is of niet. Ik ben het beu dagboekjes vol te pennen die nooit iemand te lezen krijgt. Point final.

Of misschien omdat ik gisteren een bericht kreeg van iemand met de vraag of zij een kamer kon boeken in onze Bed&Breakfast in de Ardèche. Op zich is die vraag wel meer gesteld maar het was nu wel erg lang geleden en ik werd terug gekatapulteerd in de tijd.

Hoe we 10 jaren geleden vertrokken en ja, eerst zouden we een Bed&Breakfast overkopen maar dat was in de Drôme. Toen die droom uiteenspatte trokken we maanden rond in een caravan tot de treinwissel versprong en we op het spoor van de Ardèche zaten waar we een huis bouwden op een berg. Vervolgens zetten we koers naar het zuiden om in de Provence een villa vakantiepark te beheren. Daar was geen ontkomen aan want het geld was op.

Ik begrijp dus wel dat mensen soms de draad kwijt zijn.

Dus ik antwoord die persoon dat ik hem geen kamer kan aanbieden in een Bed&Breakfast in de Ardèche maar wel een luxevilla in de Provence voor een tienvoud van de prijs.

Ons leven kan bijna geen grotere wending genomen hebben. Van het ruige leven in de bergdorpen waar rebelse, anarchistische ecologisten de scepter zwaaien naar het mondaine leven van gegoede, voornamelijk Nederlandse Provence adepten.

Van fleurige hippie jurken, een ban op ondergoed en wollen truien met gaten in naar witte bermuda’s, roze truitjes om de hals geknoopt en bijpassende golfschoenen.

Van 5ehands auto’s zonder verzekering naar gepersonaliseerde Tesla’s.

Van een glasbokaal zelfgestookt ‘eau de vie’ op een oogstfeest, naar een glas rosé met ijsblokjes aan het zwembad.

‘Het is zo eens iets anders’, zeggen wij dikwijls tegen mekaar.

Wat ik ondertussen wel geleerd heb is dat vervelende mensen in alle soorten en maten komen maar ook dat er zich in elke laag van de samenleving fijne mensen bevinden met een goed hart. Dat het Nederlands en het Vlaams twee verschillende talen zijn. Dat bitterballen een gemis op vakantie kan zijn. Dat recht voor de raap zijn niet meteen betekent dat er iemand boos of ontevreden is. En dat Vlamingen de Japanners van Europa zijn omdat ze nooit iemand willen affronteren.

Maar ook dat onze kinderen zo veerkrachtig zijn en telkens opnieuw aansluiting vinden. Dat het meer dan leuk is om ons huis op de berg af te werken en geen financiële zorgen meer te hebben. Dat het een zeer vrij gevoel is als je nog niet weet wat het volgende avontuur ons zal brengen.

Maar vooral dit: ‘Home is wherever your heart is’.

3 replies on “ Life 3.0 ”
  1. Weeral een heel mooi verhaal van ” hoe het leven kan zijn” waar dan ook ! als mensen het verhaal niet kennen creëren ze graag verder op wat ze denken te weten. Daarom deze “up date” heel welkom is vermoedelijk. Ik weet in elk geval dat jij en alle van het gezin het hart op de goede plek hebben dus jullie kunnen thuis voelen of zijn waar dan ook, omdat je de kunst geleerd hebt van het leven te creëren in het moment. Chapeau je moet het maar doen ! wens ieder een goede gezondheid toe !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.