De Joskes!

En dan breekt de dag aan waar we allemaal zo naar hebben uitgekeken.

Gisterenavond kregen we bericht dat de Joskes onderweg zijn naar ons! We pakken ons boeltje in en rijden richting Pont d’Arc waar we samen een weekje vakantie zullen doorbrengen.

Het is verschrikkelijk slecht weer en als we door de bergen rijden sta ik doodangsten uit. Het regent pijpenstelen, er staan stevige rukwinden en de wolken hangen zo laag dat we amper iets zien. Maar we komen heelhuids aan en alsof ook de weergoden weten dat de Joskes er aan komen stopt het eindelijk met regenen.

En wat een heerlijk weerzien is het! Ondanks het modderige terrein en de vochtige koude lucht zijn de kinderen direct vertrokken in hun samenspel en babbelen de mama’s en papa’s honderduit.

En Gust, ja die is overduidelijk verliefd. Als hij ‘s morgens zijn oogjes opendoet is er maar één vraag die telt: ‘Waar is Nina?’. Heel de dag is het ‘Nina!’ of ‘Nini!’ wat de klok slaat en rent hij achter haar aan. Nina slaat er, zoals het een echte prinses betaamt, weinig acht op.

Maar ze delen samen één liefde en dat is Youppie, onze oude Griekse rakker. En hij laat zich al die aandacht wel bevallen. Hij rolt en dolt in het gras alsof hij weer een dartelend puppietje is. Hij vindt het zelfs zo leuk dat ze aan zijn oortjes mogen komen, zijn meest gevoelig plekje.

Er wordt ongelooflijk gespeeld in die vijf dagen en Nina staat zo flink haar mannetje tussen al die jongens.

En de grote mensen doen wat ze het liefst doen als ze op vakantie zijn, zo weinig mogelijk. We brengen een bezoekje aan de Pont d’Arc, echt een magische plek.

Eten een ijsje in het dorp.

De mannen spelen dagelijks een eigen versie van petanque, nl Mudball terwijl de vrouwen zich ontfermen over het eten.

En voor de rest genieten we van ons prachtige plekje in de Gorges aan de oever van de Ardèche.

Wat gaan we de Joskes missen…

En toch ook af en toe les in de mooiste klas van de wereld!

 

2 replies on “ De Joskes! ”
  1. En Fons hij breidde verder! Mooie foto’s van daar in den Ardeche, zo te zien hebben de kinderen het wel naar hun zin… en jullie ook?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.