About me

SWAANE LAUWAERT (°1977 Belgium)

After some hectic years of managing several restaurants in Antwerp (Belgium), Swaane decided to change her life. Together with her family she moved into the mountains of France where they constructed their own house. But the lack of financial resources got them on the move again, now to the South of France.

Swaane Lauwaert

swaanelauwaert@mac.com

27 replies on “ About me ”
 1. Waaaaaaw go go go goooooo for it !!!
  Bedankt voor het delen van dit super aanstekelijke deel 1 ! We kijken al uit naar het vervolg…

 2. Super mooie foto, wens je een goed herstel en verzorg je goed… ja ik weet dat nog van vroeger er was altijd veel wind op de pond d’Avignon! dikke knuffel aan ieder

 3. Geweldig! Leuke foto’s, jullie zien er gelukkig uit en dat doet deugd om te zien…
  Ai ai Jules met zijn gebroken beentjes… Maar wat is een reis zonder wat drama van die kleine man!
  Liefs

 4. Hallo
  Wisten jullie dat er vroeger onder één van de bogen van de Pont Saint Bénezet een eilandje bestond met een danscafé. Er werd dus gedanst ‘Sous le pont ….’ en niet ‘Sur le pont d’Avignon …’ zoals wij in het liedje zingen. O ja, de brug is door vele overstromingen in het verleden zo dikwijls beschadigd geweest, dat men het heeft opgegeven ze te repareren … Geniet verder van het zuiders zonnetje.

 5. super Swaane ! kei leuk om te lezen ! geniet er van ! kus voor allen x
  wout heeft wel wat familie in die Pyreneeën wonen, moest je die kant uitgaan, stuur ik je wat adresjes, you never know … 🙂

 6. Dag Swaane, wat een geweldige verhalen over jullie het-roer-gaat-om-reis. Ik word er wel heel benieuwd van hoe jullie leven daarvóór was! Mijn man en ik staan aan het begin van een jaar waarin we gaan zoeken naar wat we willen en jouw dromen (die je nu dus waarmaakt) over zelf een strohuis bouwen en een moestuin aanleggen op een mooie plek in Frankrijk deel ik van harte. Gaan jullie nu zelf ook geitjes houden? Heel veel succes met alles! Geertje

 7. Salut Swaane, Bert, Fons, Jules en Gust! Ook hier in de West-Vlaanderen volgen wij met enthousiasme jullie verhalen! Wij komen jullie richting uit eind oktober (regio Les Vans) en ik hoop om eens bij jullie te kunnen passeren?

  1. Dat zou suuuuper zijn! Ja, dat is niet al te ver, Les Vans. Zeg maar wanneer jullie naar daar gaan en dan spreken we zeker af! xxx

 8. 🙂 jouw enthousiasme werkt aanstekelijk! Mijn ‘skeetje’ Pieter en ik, zullen op donderdagochtend 31 oktober Flanders Fields achter ons laten om een gans weekend kinderloos (dank aan de oma’s) rond te trekken in de Ardèche. Dus we vertrekken opnieuw in de loop van maandag 4 november. Zie je eens na wanneer je ons kan doen watertanden met jullie reisverhalen? A bientôt!

 9. Goedendag,

  Mooi om jullie belevingen te lezen, ook de manier waarop geschreven is, met een lach en een traan, “real life”.
  Ik ben benieuwd of jullie nog een extra paar handen kunnen gebruiken, aangezien ik ook in Frankrijk wil gaan wonen, of dat jullie anders tips hebben.

  Inspirerende groet,

  Wilco

 10. Hallo,
  Wonende in Valence jullie verhaal is wonderlijk & inspirerend.
  Wij leven & wonen ook in de regio maar niet op jullie wijze …
  Niettemin, bouwen met stro & leem dat kennen we … ooit werkzaam bij een Antwerps architectenbureau gespecialiseerd is stroleembouw …
  ik wens jullie veel plezier in de Ardèche… en tot lezens.
  Small is beautiful !!!
  jo

 11. Wat een mooie blog. Had ik nog nooit gezien op het net. Zulke mooie foto’s en leuk verhaal!
  Ik bljjf dit blog vanaf nu graag volgen. Hebben jullie trouwens een Twitter en/of FB account?
  Interesse in een linkruil met Ardennenwijzer.be?

 12. Beste mensen
  Ik zie geen contactadres, dus probeer het maar even zo.
  Ik zou jullie in juni 2 weken kunnen helpen met bouwen of andere klussen. Ik ben een 64 jarige ex-timmerman en het lijkt me leuk om bouwen en mijn geliefde frankrijk eens te combineren. Ongeveer 12 tot 28 juni.
  Laat maar weten of jullie daar wat aan hebben.
  Leuke site trouwens.
  Groeten
  Jos
  0031640006922

 13. Liefste, Beste, Tofste enz Swaneke,

  Zoals reeds half eens laten weten/horen zou ik ook graag eens langskomen ergens in de derde week van Juli ..
  Past dit nog ?
  Heb jij een mobielnr ??

  Grtjes aan de kids en Bert natuurlijk .

 14. Dag Bert en Swaane,

  ik kwam jullie tegen op ‘workaway.info’ en vroeg me af of jullie nog een helpende hand kunnen gebruiken. De omschrijving van het werk en deze blog, heeft me overtuigd om eens een mailtje naar jullie te sturen. Ik vertrek 25maart op een rondreis door Spanje en zou rond Juni naar Frankrijk afzakken.

  Ik hoor het wel moesten jullie interesse hebben, en dan stel ik me graag even voor.

  Alvast bedankt

  Sam Neirinckx

 15. Hallo Swaane,
  Ik kom hier via Tiny. Ze noemde je blog in haar post vanavond. Ik werd meteen nieuwsgierig.
  Het begint iig goed hier met een plaatje van de Constructam. In precies zo’n zelfde caravan ging ik vroeger met mijn ouders en zus Kris-kras door Nederland.
  Binnenkort kom ik meer lezen hoor, ik ben erg benieuwd.
  Groet, Narda (Beaunino)

  1. Ja die constructram roept meteen veel herinneringen op he? Eentje van 1969! echt een beauty en ondanks dat het wel krap is met zijn vijven, ook wel heel gezellig. Deze zomer wonen we er weer een tijdje in… Groetjes

 16. Bijna 33 jaar geleden verhuisden wij naar Eskilstuna in Zweden en daar hebben we een volledig zelfvoorzienende boerderijtje. We telen al ons eten zelf, we hebben een volledige kringloop op onze boerderij en daarbij is de verwarming en de elektriciteit ook door ons zelf verzorgt. Heerlijk rustig op het platteland, geen buren dichtbij. Kortom een paradijs.

 17. Ontzettend leuk om te zien wat jullie doen. Ik heb zelf een strobalen cursus gevolgd in Belgie bij Casilda en heb af en toe iemand geholpen. Mijn vriendin heeft een huis in Canada op een eiland vlakbij Vancouver en wij willen dat ook helemaal duurzaam maken misschien ook met strobalen omdat ik dat toch het mooiste materiaal vind. We kijken daarom veel rond om ideeen op te doen. We zijn ook bij Weberhaus geweest in de buurt van Freiburg. Op dit moment zitten we in Grimaud vlakbij St. Tropez en willen via de Ardeche naar de Dordogne en nu heb ik een hele brutale vraag. Wij zouden het vreselijk leuk vinden om langs te komen om wat ideeen op te doen alleen als het uitkomt natuurlijk….Hoeft niet lang te zijn want we willen geen grote inbreuk maken op jullie privacy. Dat zou dan misschien maandag zijn of later maar we zijn flexibel. Het zou heel bijzonder zijn.

  Vriendelijke groet Paul en Kalindi
  om mij te checken zie linkedin pfmooij sintmaarten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.