Oproep! Appel!

Chantier participatif eco- & auto-construction d’une maison en paille en Ardèche:

– objectif : réaliser une maison bottes de paille ossature bois

– période : de début avril à fin septembre

– personne à contacter et référente :

Swaane & Bert 06 40 59 22 90

– les différentes étapes :
* février: fondation en béton
* avril: pose de l’ossature bois
* mai: toît tuiles, isolation paille
* à partir de juin: montage des murs en paille,  enduits grebb, sol en terre,…

Un espace de campement ou des chambres à coucher  sont prévus. Nous vous cuisinerons trois fois par jours des repas avec des produits locales et biologiques.

Merci en avance!
Swaane, Bert et leurs trois petits garçons.

 

————————————————————————————————————————–

 

Hallo iedereen,

Eindelijk is het zo ver, vanaf april beginnen we er aan: zelf een huis bouwen met strobalen.
Alle hulp is meer dan welkom en het werk dat verricht moet worden is zeer gevarieerd: helpen bij de bouw, aanleggen moestuin, ondersteuning bij het huishouden (ik moet schrijfwerk combineren met koekjes verkopen op de markt, eten maken voor het werkvolk en voor de kids zorgen).

Iedereen die zin heeft om de handen uit te mouwen te steken en mee te werken aan een mooi project, in een prachtige omgeving, met lekker eten en leuke mensen, laat het ons zeker weten! Dan bespreken we samen wat er wanneer moet gebeuren en hoe we een slaapplaats regelen etc
Email: swaanelauwaert@mac.com

Alvast SUPER BEDANKT!!!!!

 

OVERZICHT WERKEN/PLANNING: (onder voorbehoud van de weersomstandigheden en onvoorziene obstakels)

* FEBRUARI: fundering

* MAART-….: opbouw stenen muur om bergwand te stutten

* APRIL: houten constructie huis – dak – terrassen

* MEI: dak

* JUNI: strobalen, ramen en deuren plaatsen (electriciteit/loodgieterij)

* JULI: muren bewerken met Grebb en hout

* AUGUSTUS:

vloer van aangestampte aarde

binnenin alles afwerken: tussenverdiep, keuken, badkamer,…

* SEPTEMBER/OKTOBER/….: afwerking

LET OP: veel werk zal door elkaar lopen, dit is een simpele indeling van het werk. Sommige dingen zullen ook langer duren, ander dan weer korter al naar gelang het aantal helpende handen.

 

BOUWWERKEN:

Er wordt gebouwd op het eco lotissement LES RABARINES 07270 Nozières (Ardèche). Zo’n 860 km van Brussel. Hoog in de bergen (+/- 1000 m hoogte) met een prachtig uitzicht en genoeg riviertjes om zich te verkoelen tijdens de hete middagen.

 

KOST EN INWOON:

Wij voorzien slaapplaats: ofwel bij ons thuis (Launière), tijdens de zomermaanden kamperen wij naast de bouwgrond, als er vrienden weg zijn kan er ook bij hen gelogeerd worden. Drie maaltijden per dag worden voorzien!

 

5 replies on “ Oproep! Appel! ”
 1. Hélaba,
  goed om te zien dat 2014 alvast goed in de startblokken staat! Wij zouden alvast heel graag komen helpen, maar zo te zien heb je ondertussen al volk genoeg (eerst foto) en is je huisje al bijna af (laastste foto) :-). Alle gekheid op een stokje, ware het niet dat de kindjes hier in Massat naar school gaan, of we waren zeker afgekomen! Alvast veel succes en we volgen met interesse jullie verhalen!
  groetjes
  bart&marjan

  1. Hela, zou leuk zijn als jullie langskwamen! We zullen wel efkes bezig zijn dus tijdens de schoolvakanties kan ook he? Je kan bij ons kamperen als je wilt. Groetjes!

 2. heikes

  reuzefijn dat het beginnen zal. Een strohuisje, zalig. Dat was ook ons plan, maar tijdsgebrek( wij bouwden het casco in oktober en gingen er in wonen in november, isoleren was voor tijdens de winter) en strogebrek (te weinig contacten op de moment van den bouw) brachten het tot houtkselet bouw en isolatie met hennep. Wie weet vinden we de weg wel eens tot bij jullie?
  Hebben jullie al stro genoeg? Begin er niet te laat mee naar te zoeken, want het kan plots nergens meer voorradig zijn.
  groetjes en heel veel plezier

  1. Ola! Ja stro is gereserveerd. ALTIJD welkom. Wij zijn het weekend van 25 januari in de buurt. Zijn jullie thuis dan springen wij even binnen voor een bakje koffie. Groetjes

 3. hello,
  wij botsten op jullie website enkele maanden terug en het trok ons erg aan! en nu zochten we hem weer terug op… het is een heel verhaal.. wij zijn momenteel onderweg, met de fiets en tent door spanje en frankrijk, en een maand marokko per bus en trein (dat zit er nu zo goed als op). je moet maar eens kijken op toonkatrienlukatwan.blogspot.be (motivatie en het waarom vind je in eerste berichten). wij zouden graag komen helpen! in juni? of wat vroeger of wat later? hopelijk zegt het jullie iets. stuur je mij een mailtje, handiger communiceren..
  dank dank en veel geluk nog met jullie project!
  katrien en toon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.